Süper Lig’de derbi tarihleri belli oldu!

Trendyol Süper Lig’de 2023-2024 sezonu için fikstür çekimi yapıldı. TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri yaz bahçesinde gerçekleşen fikstür çekiminde ilk yarının programı ve derbi tarihleri belli oldu.

2023-2024 Sezonu Trendyol Süper Lig fikstür çekim töreni Riva’da gerçekleşti. Törene Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Trendyol Süper Lig kulüp temsilcileri, teknik direktörler ve futbolcuların yanı sıra sanat camiasından da isimler katıldı. TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri yaz bahçesinde yapılan fikstür çekimi sonrasında ilk yarının programı ve derbi tarihleri belli oldu.

BU SEZON BİR İLK!

Ayrıca Süper Lig’de yeni sezonda İstanbul takımları en fazla 5 maç üst üste İstanbul’da oynayacağı, bu sezon ilk kez kullanılacak olan fikstür anahtarı sayesinde hiçbir takım, üst üste kendi sahasında maç yapamayacağı açıklandı.

SÜPER LİG 1. HAFTA PROGRAMI

Kayserispor – Galatasaray
Pendikspor – Hatayspor
Kasımpaşa – Ankaragücü
Alanyaspor – Başakşehir
Adana Demirspor – Çaykur Rizespor
Fatih Karagümrük – Beşiktaş
Trabzonspor – Antalyaspor
Fenerbahçe – Gaziantep FK
Sivasspor – Samsunspor
Konyaspor – İstanbulspor

SÜPER LİG 2023-2024 SEZONU DERBİ HAFTALARI

2. Hafta: Galatasaray-Trabzonspor
5. Hafta: Trabzonspor-Beşiktaş
9. Hafta: Galatasaray-Beşiktaş
11. Hafta: Fenerbahçe- Trabzonspor
15. Hafta: Beşiktaş-Fenerbahçe
18. Hafta: Fenerbahçe – Galatasaray

SÜPER LİG NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Trendyol Süper Lig 11, 12, 13 ve 14 Ağustos 2023 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak ve ligin ilk yarısı 23, 24 ve 25 Aralık tarihlerinde oynanacak olan 18 hafta müsabakaları ile sona erecek. Ligin ikinci yarısı 5, 6, 7 ve 8 Ocak tarihlerinde oynanacak 19. Hafta müsabakaları ile başlayacak ve sezon 19 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Bu sezon ligin ilk yarısı 18, ikinci yarısı ise 20 hafta oynanacak.

HAFTA İÇİ MAÇLARI DA OYNAYACAK

Bu sezon da sıkışık takvim sebebiyle ligin 17 ve 22. Hafta müsabakaları hafta içi oynanacak. Buna ek olarak 31 Mart 2024’te yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle aynı tarihte oynanması gereken 31. Hafta müsabakaları da 2, 3, 4 Nisan tarihlerinde hafta içi oynanacak.

TFF AÇIKLADI: 4 TAKIM DÜŞECEK

TFF, 2023-2024 Sezonu Süper Lig maçlarının statüsü yayınlandı. Federasyondan yapılan açıklamada, yeni sezonda Süper Lig’de 4 takımın küme düşeceği belirtildi.

Kategoriler: FeaturedHaberler