Mehmet Topal futbolu bıraktı

Milli futbolcu Mehmet Topal 36 yaşında kariyerini sonlandırma kararı aldı.

Futbol kariyeri başarılarla dolu, rekorların adamı Mehmet Topal, 36 yaşında aktif futbol yaşamını sonlandırdı. Son olarak geçen sezon Beşiktaş forması giyen Mehmet Topal, ulaşılması güç, belki de bundan sonra kırılması imkansıza yakın rekorlarla veda etti.

AYNI LİGDE 3 FARKLI TAKIMLA ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Kariyerinde toplamda 563 resmi maçta forma giydi, 38 gol ve 33 asiste imza attı.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir’de şampiyonluk kazanarak aynı ligde 3 farklı takımla şampiyon olan ilk ve tek Türk futbolcu olarak tarihe adını yazdırdı. Yaklaşık 40 futbolcu Süper Lig’de 2 farklı takım ile şampiyonluk sevinci yaşarken, aynı ligde 3 farklı takımda şampiyonluk yaşayan tek isim oldu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE 4 FARKLI TAKIMLA SAHAYA ÇIKTI

Avrupa’da 100 maçın üzerine çıkan ender isimlerden biri olan başarılı futbolcu, dalya dediği Avrupa kupalarında 2 farklı rekoru eline geçirdi. Topal, Şampiyonlar Ligi’nde önemli bir rekoru eline geçirerek Galatasaray, Valencia, Başakşehir ve Beşiktaş ile devler liginde sahneye çıktı.

AVRUPA KUPALARINDA EN ÇOK SAHAYA ÇIKAN TÜRK

Avrupa kupalarında 104 maça çıkarak bu alanda da rekoru elinde bulunduran Mehmet Topal müthiş bir kariyere imza attı. Avrupa kupalarında en çok sahaya çıkan Mehmet Topal’ı 101 maç ile Bülent Korkmaz, 99 maç ile Emre Belözoğlu takip ediyor.

MİLLİ FORMA GURURUNU 94 KEZ YAŞADI

Topal, ay-yıldızlı forma altında 13 kez Ümit Milli, 81 kez de A Milli olmak üzere toplam 94 kez mücadele etti.

 

Kategoriler: Haberler

Etiketler: