Fenerbahçe – Kayserispor (Muhtemel 11’ler)

Türkiye’de futbol başlıyor! Fenerbahçe ile Kayserispor Ülker Stadyumu’nda kozlarını paylaşacak.

Salgın nedeniyle ara verilen Süper Lig’de perde açılıyor. Fenerbahçe ile Kayserispor ligin 27. haftasında seyircisiz maçta karşı karşıya geliyor.

Yeni teknik direktörü Tahir Karapınar ile ilk maçına çıkacak olan sarı lacivertliler topladığı 40 puanla 7. sırada yer alıyor.

Son sıradaki Kayserispor’un ise 22 puanı bulunuyor.

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan mücadeleyi 1-0 Kayserispor kazanmıştı.

EKSİKLER

Fenerbahçe’de sarı kart cezalısı Hasan Ali Kaldırım’ın yanı sıra sakatlığını henüz tam olarak atlatamayan Max Kruse ve Vedat Muriqi riske edilmeyecek.

Kayserispor’da ülkesinden dönemeyen Miguel Lopes, sarı kart cezalıları Pedro Herique ve Gustavo Campanharo maç kadrosuna alınmadı.

MUHTEMEL 11’LER

Fenerbahçe: Altay, Ozan Tufan, Serdar, Falette, Dirar, Luiz Gustavo, Jailson, Ferdi, Deniz, Rodrigues, Mevlüt.

Kayserispor: Lung, Kvrzic, Sapunaru, Diego Angelo, Emre Taşdemir, Djedje, Rienstra, Hasan Hüseyin, Mensah, Situm, Mesanovic

Maç Öncesi OPTA İstatistikleri

Kayserispor’u konuk ettiği son üç Süper Lig maçını kazanamayan (2B 1M) ve kalesinde toplam dokuz gol gören Fenerbahçe, daha önceki 11 iç saha karşılaşmasının 10’undan galip ayrılmış (1M) ve sadece sekiz gol yemişti.

Fenerbahçe’yi Süper Lig’de üç maçtır mağlup eden Kayserispor, aynı sayıda galibiyeti daha önceki 19 karşılaşmada alabilmişti (4B 12M).

Kayserispor ile karşılaştığı son iki Süper Lig maçında gol atamayan Fenerbahçe, rakibiyle daha önce oynadığı toplam 27 karşılaşmanın sadece ikisinde gol sevinci yaşayamamıştı.

Kayserispor, deplasmanda oynadığı son 11 Süper Lig maçının 10’unu toplam 39 gol yiyerek kaybederken; kalesini gole kapattığı tek karşılaşmada Denizlispor’u 1-0 mağlup etti.

Süper Lig’de yedi maçtır galibiyet alamayan Fenerbahçe (3B 4M), Mart-Mayıs 2003’ten (9 maç) bu yana en uzun serisini yaşıyor.

Fenerbahçe, Süper Lig’de yabancı teknik direktörlerin çalıştırdığı takımlarla oynadığı son 14 maçı kaybetmedi (11G 3B) ve bu karşılaşmaların 11’inde kalesini gole kapattı.

Kategoriler: FeaturedTürkiye

Etiketler: