Rusya’da ırkçılık yine hortladı!

yaya

Şampiyonlar Ligi’nde CSKA Moskova ile Manchester City’i karşı karşıya getiren maça ırkçılık gölgesi düştü. Maç boyunca CSKA taraftarının ırkçı tacizine maruz kalan Yaya Toure öfkeli. Toure, UEFA yönetiminden CSKA’ya ağır bir ceza vermesini istedi.

Rusya’da ırkçılık sorunu hızla tırmanıyor… Son olarak CSKA Moskova ile Manchester City’i karşı karşıya getiren Şampiyonlar Ligi maçında top Cityli Yaya Toure’nin ayağına geldiğinde tribünlerden maymun sesleri yükseldi.

Toure maç sonunda tepkiliydi. Maç sırasında ırkçı tacize uğradığı yolunda hakemle konuştuğunu söyleyen Fildişi Sahilli oyuncu; “Sadece üzgün değilim. Çok da kızgınım. UEFA’dan bir an önce harekete geçmesini bekliyorum” dedi.

Irkçılığın ortadan kaldırılması için çok sert önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Toure, gerekirse CSKA Moskova’nın sahasının birkaç yıllığına kapatılmasını istedi.

Toure’nin takım arkadaşı Vincent Ktompany de Twitter hesabından; “Moskova’da yine ırkçı sloganlar atıldı. Artık yeter. UEFA, Rusya hükümeti ve CSKA tüm gözler üzerinizde” mesajını gönderdi.

2018 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Rusya’da ırkçılığın giderek yaygınlaşması FIFA’yı endişelendiriyor.

Kategoriler: HaberlerRusyaŞampiyonlar Ligi

Etiketler: