Voleybol ve Tenis yorumları

Alp Tarhan

Merhaba herkese,

İlk günden beri severek takip ettiğim Günün Bankosu ailesine bugün itibariyle bende katıldım. Futbol dışında her dalda bahis yapan biriyim. Uzmanlık alanım voleybol, snooker, tenis, buz hokeyi ve amerikan futbolu üzerine.. Basketbol, hentbol gibi sporlarla da ilgiliyim. Bugün iki voleybol, iki de tenis maçı yorumladım. Umarım tahminlerim sizlere faydalı olur. İddaa severlere banko ve sürpriz kuponlarında bol şanslar ve bol kazançlar dilerim.

 

Sırbistan-Bulgaristan (Avrupa Bayan Voleybol Şampiyonası/Grup 1.Maçı)

Sırbistan takımı geçtiğimiz ay oynanan Dünya Grand Prix’sinde Brakocevic önderliğinde çok başarılı maçlar çıkarttı. Özellikle yüksek blokları ve etkili servisleriyle rakiplere nefes aldırmayan bir yapıya sahipler. Son şampiyon takımda eksik yok. Sakatlığını atlatan Nikolic’te forma giyebilecek. Bulgaristan takımı ekolü gereği maçtan kolay kopmayan, inatçı bir yapıya sahip. Filipova, Nikolova ve Rabadzhieva gibi etkili oyuncuları bulunuyor. Geçtiğimiz ay, Amerika ve Brezilya gibi iki güçlü devi mağlup etmeyi başardılar. Gününde olduklarında gerçekten kolayca sonuca gidebilecek güçleri var fakat oldukça dengesiz bir takım olduklarını söylemeden geçemeyeceğim, ufak hatalar yaptıklarında bir anda oyundan kopabiliyorlar. Sırbistan buraya sadece şampiyonluk parolasıyla geldi. Turnuva statüsü gereği grup lideri direkt olarak çeyrek finale yükselecek, ikinci olan takım ise yan gruplardan gelecek takımla çapraz eşleşerek çeyrek finale çıkmak için ekstra bir maç daha yapacak. Bu maçın ilk maç olmasına rağmen grupta liderlik maçı olduğunu söyleyebiliriz. Sırbistan turnuvanın sonuna kadar gideceğini düşündüğüm bir takım, maçın stratejik öneminin farkında olduklarını düşünüyorum. Sırbistan galibiyeti doğru tercih olacaktır.

Sırbistan @1.40 (tempo)

***

Hollanda-Türkiye (Avrupa Bayan Voleybol Şampiyonası Grup Maçı)

Dünya Grand Prix’si finallerine gitme şansını son maçta İtalya’ya dramatik bir şekilde kaybederek yitiren Milliler için Avrupa Şampiyonası serüveni portakallar karşısında başlıyor. Takımı bu sene bırakan Esra Gümüş ve geçtiğimiz hafta sakatlanan Neriman Özsoy dışında takımımızda eksik oyuncu bulunmuyor. Hollanda takımı yetenekleri çok sınırlı oyunculardan oluşmakta olan bir ekip. Uzun boylu oyunculara sahip, iyi servis atmaya çabalayıp yüksek bloklarıyla etkili olmaya çalışsalarda hücümda becerikli çapraz oyuncuları olmadığı için sonuca gitmekte çok zorlanıyorlar. En önemli oyuncularının Manon Flier olduğunu belirtmek lazım ki o da son dönemde gerçekten çok etkisiz kalıyor. Açıkçası iki takım arasında büyük bir siklet farkı olduğunu düşünüyorum. Çok kaliteli silahlara sahip olan takımımızda, geçtiğimiz hafta dünyaevine giren Naz Aydemir Akyol’un da geçtiğimiz ay oynanan maçlardaki silik performansının izlerini sileceğini düşünüyorum. Neslihan, Gözde ve Seda gibi tecrübeli oyuncularımızla hücümda sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Türkiye grubun en büyük favorisi. Zaman zaman maçtan kopabilen bir yapıya sahip olduğumuz için Hollanda’ya bu maçta en fazla bir set şansı tanıyorum. Türkiye galibiyetini çok yüksek güvenle öneriyorum. -1.5 set handikapı ile Türkiye kazanır yazarak ta oranımızı arttırabiliriz. Sürpriz arayanlara ise 3-1 Türkiye galibiyeti önerebilirim.

Türkiye @1.29  (tempo)
Türkiye -1.5 set handikapı ile kazanır @1.50  (tempo)
Türkiye 3-1 kazanır. 3.50  (tempo)

***

Richard Gasquet-Rafael Nadal (ABD Açık Tenis Çeyrek Final)

ABD Açık tenis turnuvasına doludizgin devam eden Rafael Nadal çeyrek finalde Fransız Gasquet ile karşılaşıyor. Gasquet kariyerinde ikinci defa bir Grand Slam’de çeyrek final oynama başarısı gösteriyor.. İki tane 5 setlik maçta galibiyet elde ederek buraya gelen Gasquet kendi kariyeri açısından büyük iş başarmış durumda. Raonic ve Ferrer gibi iki önemli ismi elerken çok büyük efor sarfettiğini ve her iki maçta da 4 saatin üzerinde kortta kaldığını hatırlatmakta fayda var. Nadal ise bu sezon sert kortta oynadığı 19 maçın 19 unu da kazanmış olarak çeyrek finale çıkacak. Turnuvada sadece Kohlschreiber’e tie break sonucu tek set kaybeden Nadal’ın Amerika Açık’ta henüz servisini kırdırmadığının altını çizmek gerekli. Novak Djokovic ile birlikte şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Nadal’ın bu maçta set kaybetmeden rahatça yarı finale yükseleceğini düşünüyorum. Gasquet son iki maçta sarfettiği eforun yorgunluğunu bu maçta çekecektir.

Rafa Nadal skor 3-0 @1.44 (tempo)

***

Flavia Pennetta-Victoria Azarenka (ABD Açık Kadınlar Çeyrek Final)

Bu maçı analiz ederken sanırım Pennetta’dan başlamak çok daha doğru olacaktır. Kendisi dönem dönem çok başarılı performanslar göstersede yılın genelinde vasat sonuçlara imza atan turun yetenekli oyuncularından. Pennetta’nın Amerika Açık’ta bu sene gerçekten iyi maçlar oynadığını söylemek lazım. Buraya Errani, Kuznetsova, Halep ve Vinci gibi çok önemli oyuncuları set vermeden eleyerek geldi. Oynadığı tüm maçlara underdog olarak çıktığını belirtelim. Victoria Azarenka hakkında söyleyecek pek fazla birşey yok. Kendisi geçtiğimiz sene kaybettiği Amerika Açık finalinin ardından sert kortta oynadığı 39 maçın 38 ini kazanarak bu maça gelmeyi başardı. Oynadığı son iki maçta tutuk performans sergilesede kazanmayı bildi. Maça ilk bakışta Pennetta’nın yüksek formu ve özgüveni, Azarenka’nın tutukluğu bizi üst bahsine yönlendirsede ben bu maç Azarenka’dan rahat bir galibiyet bekliyorum. Pennetta gibi oyuncuların gelebileceği en yüksek seviye burasıdır ve artık hem yorgunluk hemde çeyrek final’in onun üzerinde yaratacağı mental baskının altından kalkamayacağını düşünüyorum. Son finalist Vika kolaylıkla bir kez daha finale ulaşacaktır.

Victoria Azarenka @1.25 tempo
Victoria Azarenka 2-0 @1.62

 


Alp Tarhan
https://twitter.com/alptarhan

 

Kategoriler: Hazır KuponlarTenis

Etiketler: