Mesut hayatının imzasını attı

Real-mesut01

Real Madrid’in yıldız oyuncusu Mesut Özil, Adidas ile tam 25 milyon Euro’luk sözleşme imzaladı.

Mesut Özil artık Adidas’tan başka bir şey giymeyecek. Bunun karşılığında da 25 milyon Euro’ya kadar para kazanabilecek. 24 yaşındaki futbolcu uzun bir pazarlığın ardından dünyanın önde gelen spor malzemeleri üreticisi ile uzatma opsiyonlu 2020 yılına kadar sürecek sponsorluk sözleşmesi imzaladı.

Mesut yaptığı 7 yıllık sözleşmeyle dünyada yılın futbolcusu seçilmesi veya uluslararası kupa alması durumunda 25 milyon Euro’ya kadar para alabilecek.

BABASI BELİRLEYİCİ FAKTÖR

Mesut’un babası ve menajeri olan Mustafa Özil “Adidas futbolda bir numara. Ayrıca dünyanın en önemli markalarından biri. Yani çok uydu” dedi. Baba Özil ayrıca, Adidas ile uzun pazarlıkların ardından anlaştıklarını belirtirken, “Böyle uzun bir sözleşmede her şey tam olmalı” ifadelerini kullandı.

MAHKEMEYİ KAYBETMİŞTİ

Özil için uzun zamandır başta Nike ve Adidas olmak üzere birçok marka savaş içindeydi. Genç futbolcu, önceki sponsoru Nike ile 31 Temmuz 2012’ye kadar sözleşme imzalamıştı. Ancak anlaşmasının bitiminden önce Adidas marka ayakkabıyla sahaya çıkınca Amerikan şirketi dava açıp mahkemeyi kazandı. Mesut da uzun süre “Fantom-markasız” ayakkabı giymek zorunda kaldı.

SOSYAL MEDYADA ÇOK GÜÇLÜ

Adidas Mesut’u kapmak için boşuna uğraşmadı. Çünkü halen Facebook sayfasında 10 milyon, twitterda da 2,4 milyon takipçisi var. Özel hayatıyla futboluyla sürekli gündemde olan biri. Almanya’da tanındığı sevildiği kadar başta Türkiye olmak üzere dünyada da çok seviliyor.

 

Kategoriler: Haberlerİspanya

Etiketler: