İşte Kadlec’in maliyeti

Kadlec

Fenerbahçe’nin Bayer Leverkusen’den transfer ettiği Çek savunma oyuncusu Michal Kadlec, Sarı-lacivertlilerle 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe, uzun süredir uğraş verdiği sol bek transferini sonuçlandırdı…

Sarı-lacivertliler, Bundesliga ekiplerinden Bayern Leverkusen’in Çek savunmacısı Michal Kadlec’i kadrosuna kattı. Kadlec, sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini 3 yıllığına Fenerbahçeli yapan sözleşmeyi imzaladı.

Fenerbahçe, Kadlec için kulübü Leverkusen’e 4 milyon 500 bin euro bonservis bedeli öderken, 28 yaşında oyuncu da yıllık 2 milyon 100 bin euro sabit ücret ve maç başına 10 bin euro alacak.

Sarı-lacivertli kulün, bu transfer dönemindeki 3. transferini gerçekleştirmiş oldu. Fenerbahçe daha önce Eskişehirspor’dan Alper Potuk ve Zenit’ten Bruno Alves’i transfer etmişti.

“BURADA DA 24 NUMARA GİYECEĞİM”
Fenerbahçe’ninAlmanya’nın Bayer Leverkusen takımından transfer ettiği Çek savunma oyuncusu Michal Kadlec, yeni takımında 24 numaralı formayı giyeceğini bildirdi.

Sabah saatlerinde sağlık kontrolünün ardından kulüp binasına geçerek, kendisini 3 yıllığına Fenerbahçe’ye bağlayan imzayı atan Kadlec’in, Şükrü Saracoğlu Stadı’nı ve Fenerbahçe Müzesi’ni gezdiği kaydedildi.

Anlaşma sağlanmasının ardından FBTV’de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Michal Kadlec, sarı-lacivertli takımda 24 numarayı giyeceğini belirtti.

Leverkusen’de olduğu gibi Fenerbahçe’de de 24 numaralı formayı giyeceğini belirten Kadlec, “Bayer Leverkusen’de de 24 numaralı formayı giyiyordum. Burada da takım arkadaşlarımdan bu numarayı giyen olmadığını öğrendim ve bu numarayı tercih ettim. Çok büyük bir kulüpteyim. Buraya gelmeden önce arkadaşlarımla konuştum. Bana teklif geldiğini duyunca arkadaşlarım ‘hemen git’ dediler. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Ömer Toprak, Tomas Sivok ve Tomas Ujfalusi ile de konuşmuştum ve onlar da bana ‘git’ dediler. Büyük bir kulübe geldiğimin farkındayım” dedi.

“KENDİMİ SOL BEK OLARAK TANIMLIYORUM”
Savunmanın solunda ve stoper mevkilerinde görev yapabildiğini kaydeden Çek futbolcu, “Sol bekte oynayan bir oyuncuyum. Zaman zaman stoper olarak da görev yapıyorum. Ancak daha çok sol bek olarak kendimi tanımlayabilirim. Burada elimden geldiğince mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE LİGİNİ YAKINDAN TAKİP ETTİM”
Kadlec, Türkiye ligini yakından takip ettiğini de dile getirerek, “Türkiye ligini mümkün olduğunca takip etmeye çalıştım. Fenerbahçe’nin özellikle de Viktortia Plzen maçını izledim. Fenerbahçe, Avrupa’da da çok iyi işler yaptı. Yarı finalde elense de büyük bir başarı elde etti. Takım olarak da oynamayı seven bir ekipteyim. Nasıl bir camiaya geldiğimin farkındayım ve başarılı olmak için de elimden geldiğince mücadele edeceğim” görüşlerini aktardı.

“HEDEFİMİZ BAŞARILI OLMAK”
Fenerbahçe’deki hedeflerinden de bahseden Michal Kadlec, “Takımımız geçtiğimiz sezon ligi ikinci sırada tamamladı ancak bu yılki hedefimiz şampiyon olmak. Bununla beraber Avrupa’da da başarılı olmak istiyorum. Başarı kazanmak için en iyi şekilde mücadele edeceğim” diyerek sözlerini tamamladı.

Kategoriler: HaberlerTürkiye

Etiketler: