“Yüzyılın Kontratı”

Ronaldo04

Real madrid yönetimi ile Cristiano Ronaldo arasındaki yeni kontrat pazarlıkları sürüyor. Görüşmelerle ilgili, “yüzyılın kontratı” başlığını kullanan Marca gazetesi Ronaldo’nun yıllık 20 milyon euronun yanı sıra imaj haklarından elde edeceği gelirin tamamını da istediğini yazdı.

Barcelona’nın Neymar transferi Real Madrid ile yeni kontrat pazarlığı yapan Cristiano Ronaldo için de emsal teşkil etmiş görünüyor. Katalan ekibi Neymar’a yıllık 8 milyon euro ödeyecek. Ancak genç oyuncunun imaj haklarından elde ettiği tüm para kendisine kalacak.

“Yüzyılın Kontratı” başlığını kullanan Marca gazetesine göre, Cristiano Ronaldo da imaj haklarından elde edeceği gelirin tamamını istiyor. Yıldız oyuncu, yıllık maaşının da 10 milyon eurodan 20 milyon euroya yükseltilmesini talep ediyor.

Marca, başkan Florentino Perez’in 2018 yılına kadar kontrat yenilemek istediği Ronaldo’ya yıllık net 14 milyon euro ile imaj haklarından yüzde 70 pay önerdiğini yazdı. Ronaldo hali hazırdaki sözleşmesinden yılda 10 milyon euro kazanıyor.

Yıldız oyuncunun yıllık 16 milyon euroyu bulan sponsorluk ve reklam gelirlerinin yüzde 40’ı da Real Madrid’in kasasına giriyor.

Kategoriler: Futbolİspanya

Etiketler: